td-jezersko banner

obcinski_grb

Krajevna organizacija Zveze borcev Jezersko

Kontakt:
Dušan Šemrov
Zg. Jezersko 108 a, 4206 Jezersko
Telefon: 04 2541 240
GSM: 031 582 454
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Vodstvo:
Predsednik: Dušan Šemrov
Tajnik: Barbara Šemrov
Blagajnik: Marija Arh Štular

Predstavitev:
Združenje borcev NOB Slovenije je bilo ustanovljeno daljnega leta 1948 in ker je vedno manj aktivnih udeležencev NOB, se je organizacija leta 2004 preimenovala v Združenje borcev za vrednote NOB.
Krajevna organizacija (KO) Jezersko je samostojna, neprofitna, nepolitična, domoljubna, ki jo združujejo osebe, ki imajo pozitiven odnos do vrednot NOB in so te vrednote pripravljene utrjevati. Organizacija ima svoj  izvršni odbor in nadzorni odbor, ki šteje 7 oseb, prav tako pa imamo svojega praporščaka z lastnim praporom. Namen in cilji krajevne organizacije so predvsem ohranjanje vrednot, pridobljenih med drugo svetovno vojno, med katere sodi predvsem zavzemanje za enoten slovenski nacionalni prostor, za socialno državo in za mirno sožitje ob meji ter ohranjanja strpnosti in sožitja med ljudmi, vzdrževanje spomenikov in grobov padlih borcev NOB in spominskih znamenj, nudenju raznovrstne pomoči ostarelim in bolnim,  obiskovanje  jubilantov starih 80 in več let.

Od skupnega števila članov, ki jih trenutno šteje 64, je vedno manj tistih, ki so bili aktivni udeleženci borci in aktivisti NOB, pridružujejo pa se nam mlajši, ki zagovarjajo vrednote NOB in so pripravljeni skrbeti za ohranjanje spomina na partizanske čase, ko smo se Slovenci uprli okupatorju.

Povezava:
http://www.zzb-nob.si

 

koledar dogodkov

banner promo film

banner panorama

tekaske proge jezersko

meteoroloska postaja Jezersko

prospekt_jezersko

 logo ravenska kocna

katalog_info_javnega_znacaja
uporabne_povezave