V torek, 26. 3. 2024, ob 19.00, prihajajo v Preddvor na pogovorni večer Mojstrice peke Podbreške potice s svojim predsednikom Interesnega združenja Podbreška potica Jernejem Jegličem.
Prvi recept za »krhlovo« potico, potico z nadevom iz suhih jabolk in hrušk, v Podbrezjah izvira že iz leta 1915 in se je v osnovi ohranil vse do danes. Leta 2018 so podbreške gospodinje opravile izpit pri največjih mojstrih slovenske tradicionalne kulinarike in pridobile naziv Mojstrica peke Podbreške potice. V istem času je bilo ustanovljeno Interesno združenje Podbreška potica, ki združuje 14 gospodinj s pridobljenim nazivom Mojstrica peke Podbreške potice in 12 podbreških kmetov, ki pridelujejo in predelujejo kmetijske pridelke, ki so sestavine za izdelavo podbreške potice. Po tem letu so posamezne mojstrice peke Podbreške potice s svojo potico zmagovale na številnih tekmovanjih in festivalih potic in jo odnesle pokusit celo papežu in evropskim poslancem v Strasbourg.
Vabljeni v preddvorski grad Dvor na predstavitev in pokušino Podbreške potice.
Vstop prost, zaželeni so prostovoljni prispevki.